2013. január 3., csütörtök

Utazás és Bangkok

Hosszú utazás után végre megérkeztünk Bangokba, az ellentétek városába. Ahol jól elfér egymás mellett a luxus és a nyomor. Ahol a felhőkarcolók és luxusautók között a düledező kalyibákból hurkapálcákra fűzött falatkákat árulnak és ahol 20 bahtért (146 Ft) reggeliztünk a piacon majd 100 bahtért (733 Ft) ittunk jegeskávét egy Starbucks kávézóban.... 1 baht (ejtsd bat) mai árfolyamon 7.33 Ft. 

Részletek az útinaplómból: "Megtaláljuk a ferihegyi Egyptair irodát, ahol egy kedves kisasszony próbál megoldást találni a problémánkra... A probléma nem pici. A légitársaság törölte Gabi foglalását. Megfagy a levegő. Most mi lesz? Végül sikerül orvosolniuk a problémát. Nagy kő esik le..." " 

A kairói reptérre érkezve csak ámulunk és bámulunk. Rengeteg itt a náció. Arab, ázsiai, fekete afrikai és persze egy maroknyi európai is fellelhető. Azelőtt sosem láttam tetőtől talpig csadort viselő nőket, akiknek csak a szeme latszik. Itt néhány óra elteltével mar ez sem feltűnő." 

A gép, mellyel továbbrepülünk hatalmas. 9 ülés egy sorban és több mint 45 sor. Felszállok és az ablak mellé szóló (37A) helyem keresem. Útitársaim egy arab üzletember és egy fekete srác készségesen felállnak, hogy Én is helyet foglaljak. Arab szomszédom percekkel később eltűnik, ekkor látom utoljára. Én folytatom az ismerkedést az új környezettel. Előttem monitor mindenféle gombokkal, próbálom megfejteni, amiben fekete barátom is segít. Örömmel könyvelem el hogy ilyen kedves útitársat sodort mellém az élet. " "

Fekete barátom hatalmas hahotázásba kezd mikor meglátja furcsán fürkésző arcom a hindu menűm felett. Végre Én is önfeledten nevetek. Köszönöm Mózes! Ételeinket elfogyasztva az ablakba kacsintok ki. A monitor szerint Bahrein felett repülünk. És valóban egyszercsak a semmiből fények törnek elő. Gyönyörű a látvány..." " A gépet elhagyva ultramodern és gigászi reptéren találjuk magunkat. 

Csatlakozunk az áramlathoz és követjük az áramlatot. Check point után check point, majd gyors útlevél ellenőrzés és papírtöltögetés után irány a csomagátvétel. Csomagjaink kissé nyúzottan de hiánytalanul megérkeztek." " A taxiba ülve vagy 40 percig utazunk mire a szállásunkhoz érünk. Próbálok szóba elegyedni sofőrünkkel, de igen nehézkesen megy. Néhány thai szót gyakorlunk, mint pl: khap= köszönöm, sze vasz di= szia." "

Szállásunkra pillantva a következő szó jut eszünkbe: oázis. A falakat mindenhol növények borítják és a bútorzat mindenhol fából van. Az asztaloknál európai utazók, egytől egyig rokonszenvesek. A lányok a 2. emeleten, Mi Gabival a 3. emeleten kapunk szobát. Piciny szobánk egy franciaágyból és egy leválasztott fürdőszobából áll. A berendezés igen szerény, de a tisztaság makulátlan." " 

A szállásról pár perc sétára gyönyörű buddhista templomot pillantunk meg. Közelebb megyek, sárga ruhás szerzeteseket látok, ahogy serényen tevékenykednek. Valaki épp sepreget, vagy tanul, de olyan is van, aki épp mantrákat mormol. Senki sem tétlen. Egymásra nézünk, meghajolok és elköszönök. Ez az első találkozásom a szerzetesekkel, de nagyon szimpatikusak." "Reggel ajtódörömbölésre ébredünk. - Fiuk! Ébresztő! - Mennyi az idő? Kérdem. - 10.15! Jön a válasz. - Ok! 10 perc és kész vagyunk. A recepciónál tali..." A Bangkoki kalandokból részletek folyt. köv....

4 megjegyzés:

  1. Ez az! En vagyok az elso kommentelo. Erre a posztra palyaztam. Hajra sracok. Imadlak titeket. :)

    VálaszTörlés
  2. Mi is tegedTeso! Orulunk h figyelemmel kovetsz minket!:-)

    VálaszTörlés
  3. Hello Gáborom:)) Nem kis vonzása van a soraidnak:))) Örülök, hogy sikeresen megérkeztél:)

    VálaszTörlés