2013. január 21., hétfő

Mászós napok / Bemutatkozik Tonsai beach

Az elmúlt 2 nap a szokott ritmusban telt. Reggel 8 körül ébredés, zuhany, reggeli, tanulás, fetrengés, majd estig mászás. Sikerült megmásznom a múltkori projektem és aznap mg egy igen nehéz (8+-os fokozatú) utat sikerült onsight másznom. Mindketten napról napra jobban érezzük a sziklát és ezt az eredmények is szépen tükrözik. Nem akarok belemerülni a számok világába, de a lényeg, hogy napról napra erősebbek vagyunk...

A vacsoránk viszont mar nem a kedvenc indiai éttermünkben fogyasztjuk. Tonsai beachen felfedeztünk egy szuper kis fapados kajáldát. A csirkecombokat és a halakat frissen választhatod ki, a grillel és az áraikkal senki nem tud versenyezni. Én 2 napja halat vacsorázom rizzsel. 120 baht (885 Ft) Az adag hatalmas és a szósz, amit mellé kapunk, valami mennyei. Persze biztos ami biztos alapon jól megkínálom a rizsemet is ketchuppal.:-)

Tegnap esti sétánkból hazaterve Gabi drámai felfedezést tett! Egér úr ismét akcióba lendült! A gondosan felkötött élelmiszer ellátmányunkat csúnyán megsarcolta. A kár: 2 tornazsák és 7 szelet kenyér. Kicsit haragszom magamra, hogy a gondosan elkészített és bombabiztosnak vélt raktárhelyiség ennyire nem funkcionált jól. Sebaj, a harcot nem adom fel. Maradék ellátmányom zacskóba rakom és egy cérnavékony madzagról lógatom le. Gabi az ágya fölé helyezett moszkitó háló tetejére dobja batyuját bízva a sikerben. Kíváncsi vagyok a további fejleményekre...:-)

Úgy gondoltam, írok pár sort a mi kis Tonsai beachünkről és lakhelyünkről. Maga a "falu" egy kör alakú utcából áll. Erről valamely előző bejegyzésemben láthattok is egy térképet. A lenti "út" a homokos tengerpart, a fenti pedig egy földút. Itt helyezkednek el szépen sorban az éttermek, boltok és minden egyéb üzlet. Mi a fenti utcácska közepén lakunk. Bungalónk színvonala az alsó középosztálynak felel meg. 

Igen! Van ennél lejjebb is. Pl. sátorban, vagy anélkül valami barlangban. Persze a külön illemhelyiség sem jár minden bungalóhoz és nálunk még áram is van! Szóval mi elégedettek vagyunk. A fürdő azért megérdemel néhány szót. A wc-t a csapból engedett vödör vízzel öblítjük le. A mosdókagyló alatt nincs lefolyó, így a víz onnan a földre, majd a sarokban található lyukon át bungalónk alá távozik. A wc. termése szerencsére csatornába távozik.:-) Zuhanyból kizárólag hideg víz folyik, de kinek is hiányzik a meleg víz állandó 35 fokban? Teraszunkon napközben többször jókat ejtőzünk. Itt száradnak, szellőznek ruháink is. 

Persze ha épp nem avarégetés zajlik kuckónk előtt. Apró bungalók sorakoznak igy egymás mellett. A szomszédságunkban lakik egy öreg helyi arc. Az idő 90 százalékát egy pozícióban tölti. A teraszon egy nyugágyszerűségben tv-t nézve. Nagy esemény mikor mozogni latjuk a mi kis öregünket. Ilyenkor általában füvet szív, vagy készül szívni. Ez itt teljesen normális. Naponta milliószor érzem a fű szagát. Mi viszont erősek vagyunk és sportemberhez méltóan ellenállunk!:-) 

Visszatérve a Tonsaira... A hulladékgazdálkodás is megér néhány szót. Sajnos ez az, ami itt még nagyon gyerekcipőben jár. A hulladék megsemmisítésnek 3 módját véltem felfedezni:

1. Egyszerűen eldobjak és hagyjak szétrohadni az erdőben. 
2. Tüzet raknak és elégetik. Az ilyen tüzek folyamatosan égnek...
3. Egyszer láttam egy platós terepjárót, amire gyűjtötték a szemeteszsákokat. Hogy hova vittek nem tudom, de legyünk optimisták és higgyük azt, hogy hajóra és tovább egy közeli szeméttelepre...

A falucskánkban ezen kívül fellelhető még számtalan állat. Van ugye egy egerünk, az biztos. Van meg 1 békánk és néhány gekkónk is, róluk még asszem nem meséltem. Kuckónkon kívül található még számtalan macska, egy fekete kutya és megszámlálhatatlanul sok majom. Eddig 2 fajt láttam. Egy páviánszerűt és egy nagyon egzotikus fekete-fehér szőrzetűt.
Ezzel lezárnám ideiglenes lakhelyünk bemutatását. További kérdésekkel kapcsolatban állok rendelkezésetekre!

Sziasztok!:-)
 



























4 megjegyzés:

  1. Húú Tesó nagyon jók a képek és köszi a leírást is. Így át tudtam kicsit élni a helyzetedet. Hát nem egy luxusnyaralás az biztos, de fő hogy így nomádba és jól érzitek magatokat. Megedződsz még jobban és mikor visszajössz olyan lesz az immunrendszered, mint Rambónak. Kinézetre már amúgy is Stallone vagy! Már csak a ferdén tartott szájjal történő motyogós beszédet kell elsajátítanod! ;-)
    Nem tudom milyen lehet egy 8+-os mászás amit megmásztál de arról is rakhatnál fel képet. Gondolom überbrutál.
    Az egereteknek adtatok nevet? Nekem Mr Jingle jut eszembe a Halálsoron c. filmből.
    Szombaton remélem tudunk beszélni, mi most Ausztriában vagyunk sí/board szabin.
    Szumma szummárum: büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kalandokon mész át és ilyen frankó naplót vezetsz(nem kis idő/energia)

    ui: azon meg plusz hátast dobtam hogy még tanulsz is kint! Max respect testvérem!

    Tibi

    VálaszTörlés
  2. Hi Teso! koszi az elismero szavakat! Most irulok-pirulok!:-) A korulmenyek egesz jok csak az egerterror durvul, de errol majd irok blogra. Remelwm jol idotok van es jokat tudtok sielni. Vicces de most enis vagynek egy jo havas turara...

    VálaszTörlés
  3. Mr Jingle ezek szerint pofátlanabb mint a róka amelyika cipődet elvitte? Egy kinti macskát kéne befogadnotok, vagy vitted volna a vérMaszatot, az még a betőrők ellen is védelmet nyújtana! :-D
    Pont ma mondtam a sípálya alján a nap végén Petrának hogy most cserélnék veled 1 hétre. Bár lenne dimenziókapu és így működne a dolog. :-)

    VálaszTörlés
  4. Felszamoltuk minden kajank. Ma mar nyugodtan aludtunk!:-)

    VálaszTörlés