2013. január 8., kedd

Ismerkedés Tonsai es Raley Beach világával.

Reggel lassan ébredezünk. 10 órakor sikerül kimásznom az ágyból és azonnal a zuhanyzót veszem célba. Hamar elkönyvelem, hogy errefelé nem lesznek hűvös éjszakáim. Ádámkosztümben alszom a Bölénytől kapott selyem lepedővel takarózva, de a 27 fok az 27 fok marad.:-) 

Reggeli után Raley Beach partja felett tornyosuló közel 100 méteres sziklafalat célozzuk meg. Gyönyörű 35 méter hosszú utat mászunk. Minden nehézség ellenére szerencsére sikerül az utat egyben kimásznom. A tetején egy aprócska odú var. Bebújok és madártávlatból csodálom az alattam elterülő tájat. Innen belátni Raley Beach keleti es nyugati partját, Tonsai Beachet és a távolabb sorakozó apró szigeteket is. Gyorsan el is döntöm, hogy még egyszer felmászom ide a fényképezőmmel, hogy ezt a látványt megörökítsem. 

Mászás után a tengerbe menekülünk. A forróság szinte elviselhetetlen a napon, pláne mászás közben. A tenger hűsítő vize azonban percek alatt felfrissülést hoz számomra. Hosszasan lebegek a víz felszínén és élvezem a pillanatot. Gabival felfedező útra indulunk. Egy kávézóra bukkanunk a dzsungel közepén free wifi felirattal. Nagy az öröm. :-) Kávét rendelünk és telefonjainkra tapadunk. 2 napja nem beszéltem senkivel, de most éveknek tűnik. 

Végre hallom a hangotok! Ez nagyon sokat jelent Nekem! Ti adjatok erőt! Minden amit otthonról kapok boldogságot hoz szívembe és erőt ad a folytatáshoz! Köszönöm Nektek! Miután kineteztük magunk, tovább sétálunk a dzsungelbe. Egy barlangot és embervastagságú földig érő cseppkövekre bukkanunk. 

Lövünk pár képet majd tovább kalandozunk. Egy kb. 20 tagú majomcsaládra leszünk figyelmesek. Percekig állunk és tanulmányozzuk a család életét! Imádni valóak...:-) Visszamegyünk szállásunkra és az estét az újonnan felfedezett wifis kávézónk indiai éttermében töltjük. Én rizses rákos zöldséges egytálételt rendelek. 110 baht,  (806 Ft) Este a dzsungelen át megyünk vissza szállásunkra... Érdekes hangok kísérnek, de nem félünk! Egységben az erő!:-)

Másnap ismét nehézkesen ébredünk. Az éjszaka későn feküdtem le és a hőmérséklet meg mindig nem akar csökkenni.:-) Reggeli, kávé, kicsi tanulás, majd 1 óra magasságában a közeli Tonsai roof útjait másszuk. Egy felejthetetlen 6c-vel kezdünk. Az út felénél egyszer csak hátat kell fordítani a falnak és egy hatalmas cseppkőre kell először átlépni, majd felkapaszkodni egészen az út végéig. Sokáig töprengek, mire ráveszem magam az átbillenésre, de végül csak sikerül ezt is megmászni. Egy nehezebb úttal folytatjuk a mászást, majd a dagály közeledtével abba is kényszerülünk hagyni. Fürdőzés és lazulás következik. 

Este ismét átmegyünk Raley Beachre, ahol vacsi után a Yaya bárban ejtőzünk. A lemezjátszóról reggae zene szól. Sokan füves cigit szívnak, hogy még jobban ellazuljanak. Mi maradunk a sörnél és a babzsákszerű heverőknél. Ezek is bőven megteszik.:-) Órákig fetrengünk és beszélgetünk. Éjfél körül érünk haza és hamar alomba szenderülök...

Puszi mindenkinek!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése