2013. március 29., péntek

Mindennap ugyanaz és mégis mindig más.:-)

2013.03.26.

Reggeli korán kelés után 3 napüdvözlés és meditáció. A tűzrakóhelynél két új lakó lao coffet főzöcskézik. Letelepszem melléjük a kis szettemmel és rögtön kávéval kínálnak. A srácok Izraelből jöttek és már fél éve járják Ázsiát. Amíg reggelim készül és elfogyasztom, kifaggatjuk egymást mindenről.:-) Christin már összecsomagolt és útra kész. Még ma elhagyja Thakeket és holnap már kambodzsai gyerekeket fog angolul tanítani egy karitatív szervezeten keresztül. Sajnálom, hogy elmegy! Nagyon megszerettem a mindig vidám, hangosan nevető és kedves Christint... Reggeli után Michellel a plafonhoz megyünk mászni. Nem igazán érzem az erőt, a tenyerem még most is vörösen izzik a plafonmászástól... Egy könnyű bemelegítő út után belevágok a tegnapi útba. Mély levegő és stabil mozdulatok. Minden szépen és simán megy egészen az utolsó pár mozdulatig. Addigra minden energiám elszáll és a megmászást jelentő kulcsfogásról a mélybe zuhanok. Sosem szoktam ilyet csinálni, de most ereszkedés közben hangosan káromkodom és szitkozódom.

Ezzel a lendülettel vissza is vonulok az étterembe, ahol előbb csak egy adag rizst eszem lekvárral, majd egy csirkesalátát is legyűrök mellé. Ebéd után vagy két órát sziesztázom. (barlangban fürdés, tanulás és henyélés) Késő délután aztán frissült erővel indulunk vissza a plafonhoz. Sokkal jobban érzem magam, mint délelőtt és ennek az első standnál szemmel látható nyomai is vannak. Nem izzadtam ki! Rövid pihi után belevágok a második hosszba és végre legyűröm eddigi legnehezebb utamat a plafonon. Lentről kisebb csapat drukkol és kiabál fel az utam végéig. :-) Nagy az öröm! Nagy kő esik le a szívemről, de hamar egy újabb kő veszi át a régi helyét és már az új projekt körül jár az agyam. Még nehezebb út, még hosszabb plafonmászás...:-)
Este ünnepi vacsora. Sticky rice csirke salátával és amerikai típusú banán palacsinta csokiöntettel. 41.000 kip (1.230 Ft) Vacsi után traccsparti, majd jóga és meditáció.


2013.03.27.

Kora reggel frissen ébredek, de a kezeim egy cseppet sem kívánják a sziklát. Asszem ma nem fogok semmi nehezet mászni. Reggeli az izraeli srácokkal, majd tanulás és fürcsi a barlangban. Fürcsi után felfedező útra indulok. Kíváncsi vagyok, mi rejlik a barlang túloldalán. Egy kis mászókával és néhány ugrással száraz lábbal átkelek a barlangon. A túloldalon egy ösvényt találok, ami a dzsungelbe vezet. Követem az ösvényt és hamarosan autók zaját hallom meg. 10 perc séta és a főútra lyukadok ki a legközelebbi településnél (Xiang Liab), ami néhány házikóból, boltból és egy étteremből áll. Az étteremben széles mosollyal fogadnak és angol menü is van. Az étlap majdnem azonos a tábori étlappal, csak itt minden picit olcsóbb. Megbeszélem a házinénivel, hogy este visszatérek.:-)

Visszafelé a járt úton megyek és az időt is lemérem. Pontosan 20 perc az én tempómban.:-) Aki túrázott már velem, az tudja milyen a tempóm...:-) Visszaérve újabb fürdő a barlangban, majd rizs lekvárral ebédre és szieszta.
Changhuival 2 körül indulunk el mászni. Egy közepes utat onsightolok a plafonon, majd belevágunk Lucas filmes projektjébe. A lényeg, hogy a fal tetejéről rögzítsem, ahogy halad felfelé. Felmászok az úton, rögzítem magam és megpróbálom a maximumot kihozni magamból.:-) Remélem Lucas hasznát veszi, majd a felvételnek. A videó után Changhuival még két könnyebb utat mászunk. Az egyik neve Agro yoga!:-) Mászóka után Changhuival együtt indulok el, hogy felfedezzem az új étterem ízeit. Trikó, pénz, fejlámpa... Nekivágunk a barlangnak és hamar az étteremhez érünk. Csirkesali rizzsel kóla (0.75) és lao coffe. 15.000+5.000+5.000+5.000 kip (450 Ft+150Ft+ 150 Ft+ 150Ft) Este korom sötétben indulunk vissza a táborba és jobbnak látjuk, ha a hosszabb de biztosabb utat választjuk. Este nincs erőm végigcsinálni az összes jóga gyakorlatot. Rövid nyújtás után meditáció és ábrándozás arról, hogy vajon mi van otthon...

2 megjegyzés:

  1. Hangulatosnak tűnik az étterem a képen. Az árak viszont magasabbnak tűnnek mint Thaiföldön. Ott ha jól emlékszem 5-600 Ft-okból degeszre etted magad, itt meg majdnem 1,5X annyiba kerül, persze még így is olcsó Magyarországhoz képest. A kecskék vadon élnek vagy csak a szikla körül legeltek? (aranyosak)

    Tekikkel még nem találkoztál? :-)

    Itthon még mindig szar az idő, állítólag még jön egy havazás is, de az eső az nonstop esik. A savanyúvíznél tegnap este úszás után vadkacsákat láttam úszkálni a spontán keletkezett kis "tóban". Az iskolánál lévő tó is kibővült pár hektár mocsárral. :-) A Halesznál már halászni lehetne és Pangasiust betelepíteni. :-D A dolog előnye hogy nyáron tiszta lesz a Balaton vize. :-)

    VálaszTörlés
  2. Wow. Elkepeszto mi megy otthon. Lassan itt is kozeleg a monszun de a mocsaraknk egyeblore nyoma sincs. Koszi az infokat brother. Varlak azsiaba!!!!!!:-)

    VálaszTörlés