2013. március 9., szombat

Újabb három mászós nap :-)

2013.03.06-07-08.

Újabb három mászós napon vagyunk túl. A menetrend a szokásos. 7 körül kelés, reggeli, majd mászás késő délutánig. Egy napot töltöttünk a giga áthajlás alatt, ahol sikerült még egy őrületet megmásznom és két napot töltöttünk egy új szektorban, ahol Tonsai Beach kőzete köszönt vissza ránk. 20-30 méteres utak, lyukakkal és cseppkövekkel tarkítva. Jellemzően állóképességet igénylő áthajló utak. Az utak kiépítettsége amolyan Laoszi stílusú.:-) A falban lévő nittek és standok állapota nem túl bizalomgerjesztő. Mondhatni rettenetes, ez extra motivációt ad az embernek, hogy ne akarjon bele esni, vagy ülni ezekbe a rozoga tákolmányokba. 

A standról való leereszkedés közben rendszerint a Miatyánkot mormoljuk!:-) Jeff arany szívének köszönhetően hátrahagyott nekem 12 karabinert, amit a standokban fogok hagyni, ezzel is javítva az utak állapotát. A szikla a hegy oldalában van kb. száz méteres magasságban, így a panoráma sem elhanyagolható! Alattunk rizsföldek és Vang Vieng városa, a távolban a semmiből az égbe csúcsosodó sziklás hegyek sorakoznak. Imádtam ezt a falat. A hely szinte minden útját sikerült onsightolnom, köztük egy 28 méteres 7A+ -t, amit a legjobb onsight mászásaim közé tudok sorolni. Majd 1 hete mászunk megállás nélkül. Holnap ideje lesz végre pihenőt tartani...

Egyik reggel épp a reggelimet készítettem, amikor egy kínai hölgy szólít meg és úgy csodálja a kütyüréim, mintha az űrből jöttem volna. Li Ping Pekingből származik és rendszerint 9 hónapot utazással tölt az évben. Eladta jól menő éttermét a belvárosban és most azt a pénzt éli fel.:-) Mikor közlöm vele, hogy mászó vagyok és ma mászni fogunk, Ő teljesen lázba jön. Sosem látott még ilyet és szeretne velünk tartani. Persze hogy nem mondtam nemet. Így történt hogy aznap négyen mentünk mászni és Li Pingnek köszönhetően több száz mászós fényképpel gazdagodtunk.:-) Este aztán közös vacsira invitált bungalójába, ahol tészta levest vacsiztunk uborkával és közben figyelmesen hallgattuk tanításait az egészséges táplálkozásrol.:-) Li Ping sajnos másnap reggel továbbállt, de a telefonszám és email cím csere most sem maradt el. Már két helyre is tudok menni Kínában.:-)

Jeff két nap múlva (10-én) reggel elutazik. A rákövetkező napon szeretnem kipróbálni a Gergő (Thaiföldön találkoztunk) által ajánlott meditációs technikát a bungalómban. Elvileg 2-3 napos szótlan és mindenféle kontaktustól mentes meditációt tervezek a belső énem mélyebb megismerésének céljából. Ne aggódjatok, előző nap be fogok vásárolni kajából és innivalóból és ha netán úgy érzem, fél nap meditáció után, hogy én ezt nem akarom tovább csinálni, akkor nem is fogom!:-) B Andival beszélgettünk arról, hogy esetleg a szabadban kellene meditálnom, amit igen csak jó ötletnek tartok, de itt sajnos nagyon nehezen kivitelezhető és túl sok kontaktussal járna az emberekkel. Ez persze nem azt jelenti, hogy máshol nem fogom kipróbálni a meditáció azon formáját, amikor nem egy sötét bungalóban ülve, hanem a természet lágy ölén próbálok elmélyülni.:-)
Hát röviden ennyi. Meditáció előtt még egy bejegyzéssel szeretnék jelentkezni.

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése