2013. augusztus 12., hétfő

Felkészülés a türára

2013.08.05.

Reggel korán kidob az ágy, hiába szeretnék lustálkodni, nem megy. Reggelire házinénimtől saját készítésű cipóféleséget kapok teával. (Nyami!) A cipóról jut eszembe a kert 80%-ban búzával van megvetve. Reggeli után elkezdem szanálni holmimat. Mi az, ami jön velem és mi marad itt... Aztán bevillan, hogy meg semmi kaját nem vettem az útra. Lesétálok a városba és viszonylag nagyobb boltba alaposan bevásárolok. (Indiában tudtommal nincsenek élelmiszer bolt láncok, mint pl. Tesco. Másik érdekesség, hogy a termékek csomagolásán fel van tüntetve a termék ára. Így bárhová mész az ugyanannyiba fog kerülni...) Mit is vettem: Maggi zacskós leves - 15 rupia/db (55 Ft) , csoki hegyek - 5/10/15 rúpia/db (18, 36, 55 Ft) Egyszer használatos hajsampon - 1 rúpia 3,68 Ft), házi sárgabarack lekvár 400 gramm - 115 rúpia (422 Ft) , ezen most sokan mosolyogni fogtok: szárított szőlő (majdnem mazsola) 250 gramm - 60 rúpia (220 Ft). A pékségből két kenyeret veszek még magamhoz, amiből lekváros szendó készül, majd az első két napra. Kb. 400 rúpiából sikerült is alaposan megtömni a szatyrom.

Hazasétálok, folytatom a pakolászást, megebédelek, ( Egy kifőzdében vettem 4 vega szamószat. 5 rúpia/ db, 18 Ft) megborotválkozom, kimosom a szennyesem, majd ágynak dőlök. Késő délután indulok el újra a városba, hogy szeretteimmel netezzek picit és hogy egy jóízűt vacsorázzak. Vacsi előtt beugrom a városi buddhista templomba, hogy egy kicsit imádkozzak Buddhához. Vacsira vegatálat eszem és megkóstolom a Ladakhi vajteát. A tea ezen formája azt hiszem nem lesz a kedvencem.:-) Teli hassal kétségbeesetten próbálok nethez jutni, de hiába. Szinte a város összes netkávézóját körbejárom, de semmi. :-( Hazasétálok és kicsekkolok a szállásról, hogy holnap hajnalban ne ezzel kelljen szórakozni. A háziak most is nagyon kedvesek. Teljesen ingyen itt hagyhatom a motyóm felet, amíg túrázom és még el is engednek 400 rúpiát (1.460 Ft) a 2400-as (8.780 Ft) számlámból, az első esti vacsiról még.ne is beszéljünk... Este újra nekifutok a netkeresésnek, de még mindig semmi. Sajnos ez így alakult... Azért holnap korán reggel meg megpróbálom hátha nyitva lesz vmi. Aztán, ha az sem jön össze, akkor marad a visszaérkezésem napja. Bízzunk benne, hogy lesz net.:-)

A trekkingről:
Holnap reggel, ha minden igaz 8-kor indul a buszom Stokba. Az apró falucska néhány km-re van Lehtől. Innen fog indulni a túra. (Markha Valley trekk) A könyvem elvileg 8 napra írja a 104 km-es táv teljesítését. Egy mellékelt térkép és leírás lesz a segítségemre, hogy honnan hová kell egy-egy nap eljutni, illetve milyen látnivalók vannak ott. Ha jól haladok és nem időzöm el plusz napokat pl. egy kolostorban, akkor 08.14-én érkezem meg Hemisbe. Hemisből már van buszjárat vissza Lehbe, így ha szerencsém van még aznap vissza is tudok utazni. Én józanul gondolkodva egy 08.16. Lehbe érkezéssel számolok. A túra egyébként elég populáris a helyi turisták koreben. Szinte az összes utazási iroda szervez ide túrákat jó pénzért. Én ugye önmagam szervezésében fogok elindulni, de azzal számolok, hogy cseppet sem leszek egyedül az elkövetkezendő napokban. Ez valahol jó is így elsőre...

Hát akkor sziasztok, hamarosan jelentkezem! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése