2013. július 16., kedd

Szikrázó napsütés és mászóka :-)

2013.07.12.

Gyönyörű napsütéses időre ébredünk. A szép időt kihasználva kiteregetjük holmijainkat a napra. ( Így küzdünk a penész ellen...) Megreggelizünk, összekészülődünk és elindulunk Pranang Beach felé. A strandolás előtt Railay keleti oldalának sziklain mászókázom. Hosszú idő után végre újra derekamra vehetem beülőmet és közteseimet. Az eldugott sziklánál senki sincs rajtunk kívül. Illetve mégis... A második út egy zsebes fogásában sikerül.egy darázsfészekbe nyúlnom. Egy csípéssel megúszom az incidenst. Összesen 3 utat mászom, nem akarok mohoskodni... Erőnlétem összehasonlítva a 2,5 hónappal ezelőttivel igen siralmas, de ezen nem is lepődöm meg. (kb. április elején voltam Laoszban a csúcsformámban...) Ennyi kihagyás után kell egy kis idő visszarázkódni. Az erőnlétem és a csipes ellenére nagyon élveztem a mászókát és fülig érő szájjal vedlek át strandolós rucimba.
Pranangon a napozásé és a fürdőzésé a főszerep. A part dugig.van turistákkal. Nem igazan érzem, hogy szezonon kívül lennénk. A fehér homok és a gyönyörű part kedvesem is elvarázsolja. Hazafelé a szokásos helyen vacsizunk. Én panang curryt eszem rizzsel Évi pedig rántott tintahalat rizzsel. (120+100 BAT) Este csillagos ég alatt, lágy tengeri szellőben sétálunk haza. Otthon naplóírás, beszélgetés a.teraszon, majd tenti...


2013.07.13.

A szokásos reggeli készülődések után ma Tonsai-on maradunk, ahol kagylót gyűjtünk, napozunk és fürcsizünk. A milliónyi partra vetett kagylóból csak a sértetlen és ritka darabokra vadászunk. Órákig el lehet szuttyogni a gyűjtögetésükkel. Ráadásul minden dagály újabb adag kincset hoz a vadászok számára.:-) Ebédre banánkenyér és néhány szelet eper lekváros ( köszi Anya!) kenyér.

Emésztés után a házunk melletti sziklára megyünk mászni. A mai mászóka sem marad el csípés nélkül. Ma a fejbúbomon talál meg egy fészkét védelmező darázs. Három szépséges út megmászása után aztán ma is abba hagyom a mászókát. Míg Évi lepihen Én a teraszon jógázom. Vörheny a kandúr a székemből figyeli ászanáim pontosságát.:-) Este Tonsaion vacsizunk. Évi csirke burgert, Én Curry pasztás csirkét eszem rizzsel. (70+100 BAT) Később átmegyünk Railay keleti oldalára, ahol pörgő éjszakai élet fogad. A menő éttermek dugig vannak szépen kiöltözött.nyugati turistákkal. Körbejárjuk a souvenir shopokat, de egyelőre.nem vásárolunk... A szárazföldön minden töredék áron beszerezhető lesz... Hazafelé beülünk a törzshelyünkre, hogy néhány percig az otthoniakkal is felvegyük a kapcsolatot. Hazafele szemerkélő esőben botladozunk. Szerencsénkre pont megússzuk a pár perccel később elkezdődő zuhét... Este naplóírás, beszélgetések a teraszon, majd alvás....

1 megjegyzés:

  1. Baromi jók ezek a fotók, nem nagyon látszik hogy monszun van. :-) Örülök hogy szép az időtök! A darázscsípés mászás közben nem ajándék, főleg hogy védekezni sincs lehetőséged, csak tűrnöd.

    VálaszTörlés