2013. július 21., vasárnap

Búcsú Tonsai Beachtől és Dél Thaiföldtől

2013.07.17.

Gyönyörű napsütéses reggelre ébredünk. Ilyen időben a parton a helyünk! A szomszédos falon villámgyorsan mászókázom egy utolsót, (Holnap elutazunk.) majd Railay Beachen élvezzük a tenger hullámait és a napsütést. Mivel ebédre Pravinnál vagyunk hivatalosak, délben csak egy-egy shaket iszunk. ( A két shake igen nehézkesen akart elkészülni. Először én borítottam ki egyet, majd a thai kisasszony kettőt.:-) )
Pravin igazi indiai vega menüvel fogad minket öltöny üzletében. Többféle főtt étel és egy kis csapati is előkerül. A kaja és a fogadtatás is kiváló! Pravin, a többi indiaihoz hasonlóan ( akikkel találkoztam) igazi úriember. Minden apróságra odafigyel és mi ettől teljesen elámulunk.:-) A kiadós ebéd után kb. 2 órán át löki az infót szülőhazájáról, Indiáról. Én persze próbálok mindent, amit hasznosnak látok memorizálni...
Késő délután ismét Railay Beachen búcsúzunk az utolsó napsugaraktól, majd hazamegyünk pakolászni. Hogy Én mennyire utálom ezt. :-) Ha megkérdeznék tőlem, mi a legrosszabb a hátizsákos utazásban, azt hiszem a be és ki pakolást válaszolnám... Hosszas rendezkedés, pakolászás után estére csak csak sikerül minden besuvasztanom. Évi és Én sem érzem már az.erőt, hogy visszamenjünk Railay-re netezni. Egy rövid séta Tonsaion, kicsekkolás, majd korai lefekvés... Holnap hosszú napunk lesz...


2013.07.18.

Reggel korán kelünk és reggelizés után 8:30-kor már a kikötőben várjuk az útitársakat a szárazföld felé. Egy órával később Railay West felé induló csónakba szállunk, annak reményében, hogy Railay keleti oldaláról könnyebben érjük el Krabit, mint innnen. A terv beválik. Railay keleti oldalán újabb egy óra várakozás után sikerül eljutnunk Krabiba. (A csónakok összesen 820 BATba kerültek kettőnknek. Ez bizony jóval drágább mint főszezonban, de azt hiszem arról már írtam, hogy a kevés turista miatt a boatmenek szépen feltornászták az áraikat...)

A szárazföldre végül 12:00-ra érkezünk meg. Taxival felmegyünk a buszpályaudvarra, ahol kiváltjuk 643 BATos jegyünket a thai állami busztársaság első osztályú éjszakai buszára. Busz indulásig még van 5 óránk, szóval ledobjuk motyóinkat a megőrzőbe és egy röpke városnézést teszünk. Piacozás, buszozás, ebédelés, wifizés, templom nézés, majd elfoglaljuk helyünket a buszon és irány Bangkok. A buszon megkapjuk a szokásos ellátmányt sőt!!! A korai 21:00-as megállóban még egy 4 fogásos vacsit is kapunk! Egyszerűen nem hiszem el, hogy lehet ennyi mindent belepréselni egy ilyen olcsó jegyárba. ( A táv egyébként 815 km...) A 12 órás út az ellátmány ellenére most sem egy kéjutazás. A lábfejem duplájára dagadt és fáj mindenem, mikor másnap hajnalban Bangkokba érünk.

3 megjegyzés:

  1. Namaste! Hát az a kis mókus mit keresett a rizsszemek között az asztalon? :-)

    VálaszTörlés
  2. Epp a delutani uzsonnajat dogyasztotta. Thaifoldon rengeteg a mokus mindenfele! A tropusi dzsungeltol a bangkoki.betondzsungelig mindenhol lattam!:-)

    VálaszTörlés
  3. Epp a delutani uzsonnajat dogyasztotta. Thaifoldon rengeteg a mokus mindenfele! A tropusi dzsungeltol a bangkoki.betondzsungelig mindenhol lattam!:-)

    VálaszTörlés