2013. július 9., kedd

Mászás-Yoga-Napfürdő

2013.07.05.

Ma újból napsütésre ébredek. A sok eső után a tűző nap nem kis páratartalmat produkál. A barlang már-már egy gőzfürdő hatását kelti, de azért ráveszem magam a mászókára. Mamánál Padthait ebédelek 80 bahtért, ami egyébként egész jó árnak számít errefelé. (Emlékeztek, hogy ugyanez északon 30 baht volt?:-) ) Hát igen, az éttermi árak nem változtak a januárihoz képest.:-( Na ne legyünk telhetetlenek! Ebéd után a parton kártyázom, napozok Zolival. Délután pedig a szokásos Railay-i kör.:-)
Este a helyi masszőr lány kérésére vele jógázom. Sajnos szinte semmit nem tud angolul, így nehézkes a kommunikáció. Számomra az is rejtély, honnan tudta meg, hogy jógázom. Talán Zoli?! Szóval jóga... A masszázsra kialakított helyen jógáztunk, ott ahol januárban Gabival is gyúrattuk magunkat. Mivel most jó ha ötvenen vagyunk Tonsaion, nincs nagy tolongás a masszázsra és mi nyugodtan tudjuk másra használni a "szalont". A lelkes leányzó kondíciója siralmas, de valahogy végigszenvedjük a könnyített ászana sorozatom. Jóga óra végén egy Thai masszázst kérek cserébe.:-) Mivel északon elvégeztem egy masszázs sulit, igen kritikus szemmel feküdtem végig a 1,5 órás gyúrást. Szép volt, jó volt, de ez nem volt igazi thai masszázs... Bezzeg az öreg Prajun bácsi tudta mi fán terem az a thai masszázs. Este korán ágynak dőlük....


2013.07.06.

Ma is napsütésre ébredek! Jupppi!:-) A délelőttöt a homokba fekve olvasással és masszázs ismétléssel töltöm. Ebédre Mamához mennék, de.sajnos nem lehet. 1 hétre lehúzták a rollót.:-(  Jajj mi lesz velünk a fincsi ebédek és a banánkenyér nélkül?! Csúsztatom az.ebédet és inkább a barlangban fullasztom ki magam. Kettőkor már nagyon korog a bendő. Ideje átmenni Railayre. Csilis csirke rizzsel a menü. (100 baht) Telefonozom Évivel és Tiborral majd a netet böngészem. Tesómék úgy döntöttek, hogy októberben fognak 3 hétre meglátogatni Nepálban. Delhiig már a repjegy is megvan!:-) El sem hiszem, hogy ennyien meglátogattok és velem vagytok! (Gabiékkal jöttem, aztán Zoli, most jön Évi, Tibor és Petra októberben és kirajzolódni látszik még egy novemberi találka is Indiában...) Persze továbbra is várok mindenkit Ázsiába!:-) Este 8 körül indulok haza Railayről, majd korán tentizni vonulok. A pecót egyre jobban eszi a penész. Lassan úgy érzem, hogy az egész testem penész szagot áraszt.:-) Az ágyamban pedig már egy jó ideje nem alszom egyedül. Apró termetű hangyákkal osztozom. Egyelőre azon kívül, hogy néha rajtam mászkálnak, még nem ért semmilyen jellegű támadás.


2013.07.07.

Ma egy vékony felhőréteg takarja a napot, de nem is bánom, hogy nem kapom direktbe a tűző napot. Pranangra megyünk és a délelőttöt ott töltjük el a szokásos semmittevéssel. Ebédre visszavonulunk törzshelyünkre, ahol Pad thait vacsizom. Évivel az utolsó apróságokat egyeztetjük le. Nem vagyok az az izgulós fajta, de most nagyon lázban vagyok.  Még mindig nem hiszem el, hogy 3 nap múlva már velem lesz!:-) Késő délután visszavonulunk Tonsaira, ahol egy nutellás kesudiós pancake a vacsim. (A kedvencem.) Mialatt  Zolit gyúrják Én a kolleginával jógázom mellettük. Ahogy hallom és latom Zolit, Ő sincs elragadtatva a masszázs minőségétől. Na majd megnézzük a másik csapat mire képes.:-) Este Zolival a parton ücsörgünk és bámuljuk a tengert... Ezek számára az utolsó éjszakák, így Én is próbálok aktívabb lenni esténként...
Ma mostam... Nem kellett volna a sárga szütyőm összemosni a pólóimmal?! Elfelejtettem, hogy engedi a színét!!!:-( Így az össz. 4 pólómból 2 maradt épségben. Na sebaj, talán majd anya csodát tud művelni otthon a szuper Angkornwatos trikómmal.

Sziasztok!!!!

1 megjegyzés:

  1. Jól nézel ki tesó! Úgy nézel ki, mint egy rézbőrű Sziú harcos! :-)
    A fotón az a dzsipp egy roncs a tengerparton vagy funkciónál is?

    VálaszTörlés