2013. június 20., csütörtök

Hanoi városnézés

2013.06.16.

Reggel kinyomom az ébresztőt, majd 10-ig alszom. Az éjszakai forróságban nem volt túl pihentető az alvás... Reggeli után térképet veszünk magunkhoz és a 8-as busszal egy bevásárló központig megyünk. Innen egy gyors ebéd után egy óriási parkba menekülünk a szmog elől. A hőség ma is elviselhetetlen. A párás szmogos levegő pedig csak fokozza a kellemetlenségeket. A kánikula ellenére most is sokan sportolnak a parkban. Futók, kondizók, gördeszkázók, stb... Hazafelé gyalog sétálunk annak reményében, hogy találunk valahol egy pékséget. Sajnos pékséget nem, de egy cukrászdát sikerül találni. A nap fénypontja talán az a pár perc, amikor az itteni sütiket majszoljuk.:-) Hazaérve kimerülten fekszem be ágyamba. Netezés és tévézés után hamar elteszem magam holnapra...


2013.06.17.

Reggel korán kelek és gyors reggeli után az indai követségre sétálok. Meg csak 8:30 van, de szakad rólam a víz. A követségre másodikként sikerül befutni. A vízumosztályos dolgozó úr elnézést kér a pénteki malőrért, majd készségesen kitölti a hátralévő űrlapokat. A 6 havi vízumom 63 dollárba kerül és biztosít arról, hogy péntek reggel újra kézhez vehetem az útlevelem. Siker! Igen. Ismerem a mondást miszerint: Ne igyál előre a medve bőrére.... De ezt az ígéretet mégis készpénznek veszem. Mielőtt felmennek a szobámba le is foglalom a repjegyem Delhibe. A Sri Lanka Airlines 220 USD-s ajánlata a legolcsóbb, így természetesen ezt választom. ( Az egyetlen negatívum, hogy a 4 órás út náluk 25 óra egy rossz átszállás miatt. Sebaj időm, mint tenger...)

Délben a helyi kebabosnál ebédelünk, majd vissza a szobába punnyadni és várni az esti hűvösebb időt. Ma már semmi kedvünk kánikulában várost nézni.:-) Délután 16:30-kor indulunk el a 22-es.busszal a Ho Chi Minh múzeum környékére. Hatalmas terek, katonák és parkok. Sok újat itt sem látunk... Haza most is gyalog sétálunk és a várva várt pékséget most sem találjuk. Szállásunkon 3 napos Ha Long Bay körútra fizetünk be (60 USD, ami tartalmaz 2 éjszaka szállást, napi 3x étkezést és belépőket.) azzal a reménnyel, hogy végre kiszakadunk a nagyvárosok zajából és egy gyönyörű természeti csodában legeltethetjük szemeinket. Este összepakoljuk csomagjainkat, az útra csak a legszükségesebbeket visszük magunkkal.

Sziasztok!!!

4 megjegyzés:

  1. Wow itt aztán brutális a szmog. Olyan mint Peking, "jótékony" köd borítja a várost... A motorosok meg mindig egy irányba mennek, vagy ilyen sok az egyirányú út arrafelé? :-)
    Villanyszerelőnek sem jelentkeznék Hanoi-ba látván a villanyoszlopokat! :-D

    VálaszTörlés
  2. Igen, rwngeteg itt az egyiranyu ut! aA kabelezes egesz del kelet azsiaban ilyen de ezen az oszlopon meg 6 honap utan is megakadt a szemem.:-)

    udv teso!

    VálaszTörlés
  3. Hogy mennyit hallottam arrol a mangos joghurtrol eddig!koszi a kepet:))

    VálaszTörlés
  4. napi 1 hazi joghurt friss mangoval. fo az egeszseg!

    VálaszTörlés