2013. január 4., péntek

2 nap Bangkokban

Nehézkes ébredés után gyorsan csatlakoztunk az áramlathoz. A hotel előtt taxit fogunk és alkudozni kezdünk. Last price: 160 baht. Hosszasan száguldozunk és egy modern üzleti negyedbe érkezünk. Felhőkarcolók, plázák, luxus amíg a szem ellát. Egy zöldséges piacra keveredünk az egyik plaza alatt. Gabival itt reggelizünk. 2 pálcikás húsféleség némi csipsz szerű körettel. Last price 20 baht.

Körözünk a negyed hatalmas hazai között, de nem találjuk a keresett piacot. A helyiek kedvesen útba igazítanak és bejelölik a térképünkön mit hol keressünk. Vonatra szállunk és elmegyünk egy hatalmas parkba kicsit feltöltődni, ugyanis a meleg lassan elviselhetetlen. A parkban gyönyörű zöld minden. Hatalmas pálmafák virágzó növények , tavak és csurdogáló folyók. Egy kültéri konditerem is felvillan. A helyiek 1000 éves súlyzókkal és gépekkel erősítenek. Egyszer csak egy kb 1,5 méteres varánuszt pillantunk meg amint kimászik a folyóból. Sikerül pár képet lőni róla.

Később a Skyroadon a város felett sétálunk el az éjszakai bazárig. Megvan amit kerestünk. Thai souvenir, ruha, és kütyük minden mennyiségben. Hatalmas alkudozásokba kezdünk. Sikerül mindenkinek megvenni amit megkíván az eredeti ár töredékéért. Én néhány apró ajándékot és egy szövet pólót veszek. Ahogy lemegy a nap, úgy jönnek elő a prostituáltak...  Akármennyire is próbálom nem észre venni őket, mégis sikerül alaposan felmérni a kínálatot... Fiúk, lányok, félig fiú, félig lány, az öregtől az egészen fiatalig.

Mikor már mindenki a végét járja tuktukba ülünk és haza megyünk. Úgy néz ki, még mindig nem álltam át. Hajnali 1-ig naplót írok de meg utána is nehezen megy az elalvás... Másnap 9-kor kelünk és kicsekkolunk. A cuccokat a szálláson hagyjuk , este innen indul a busz tovább Krabiba. Addig viszont van meg egy egész napunk. Fogunk egy tuktukot és irány Chinatown. Ahogy közeledünk a negyed belseje felé, úgy sűrűsödik a forgalom. Lassan de biztosan haladunk.

Megjöttünk. Ami itt fogad az embertelen. A tegnapi nap után azt hisszük hogy az éjszakai piacnál nincs durvább. Pedig van! A kínai negyedben a szagok és a milliónyi ember teszi elviselhetetlenné a puszta létezést. Mi azért bevetjük magunkat a bazárba ahol órákon át csoszogunk souvenir után kutatva de a gagyi kínai műanyagokon, hajpántokon és papírárun kívül semmit sem látunk. Elveszítjük a lányokat is, akikkel már csak a szálláson találkozunk.

Gabival 30 bahtért ebédelünk természetesen az utcán. 1 tál rizs hússal zöldséggel tojással és millió fűszerrel. A padkára ülve fogyasztjuk el és közben magunkon mosolygunk.:-) Újabb tuktukozás, majd vissza a szállásra, ahol a lányok épp valami finomságot ebédelnek... Most próbálok rápihenni az esti útra, közel 12 óra buszozás következik... Folyt. köv...











7 megjegyzés:

  1. Előjöttek a régi emlékeim, még a bangkoki szagokat, illatokat is érzem az orromban:)))

    VálaszTörlés
  2. Az 5. kép címe lehetne: Hát teki vagy? és miért vagy turtlesen? :-)

    VálaszTörlés
  3. Csapassad apukám!! :) jó olvasni a sorokat.. Szívd mélyre a levegőt, vigyen ki belőled minden salakot. hajrá! ;)

    VálaszTörlés
  4. Koszonom h itz vagytok? Szerwtlek titeket!

    VálaszTörlés
  5. Koszonom h itz vagytok? Szerwtlek titeket!

    VálaszTörlés
  6. Koszonom h itz vagytok? Szerwtlek titeket!

    VálaszTörlés
  7. Szuper ahogy írsz, így kicsit mi is ott veled! :) Élvezd, élvezd és hajrá! Büszke vagyok rád, amiért végigviszed a gyerekkori tervedet!

    VálaszTörlés